28.02.2024 г., 11:34 ч.

Съпротива 

  Поезия » Философска, Гражданска
71 0 0

Какви са вашите норми?

Какъв е този морал?

Имат най-гнусните форми.

Разберете, вий сте провал!

 

Хайде тръгвайте вече,

ще ви гоним докрай.

Времето ваше изтече.

Стига толкова „дай“.

 

Кръволоци народни

ваща класа отмира.              

За прогреса негодни -

май глава не увира.

 

В маскарад уродлив

от безкрайни лъжи,

тласка навика див,

а съвестта не тежи.

 

И в бурни игри     

на глад и войни.     

В огнен ад да гори

робът в своите дни.

 

Пушачна мръвка,

стръв за печалба

и хищника сдъвка

от плячката дялба.

 

Сказки за мир, свобода!

За всеки равни права!

Пред закона и пред света!

Да пасеш чиста, зелена трева!

 

Как с малко реформи

животът ще е по ноти

и с нови платформи

системата ще работи.

 

Лъжите крещящи

Омайват слабите глави,

a мисли пълзящи

Скърцат над човешки беди.

 

А народът все пречи.

Той е сляп и неук!

Върви по стъпките мечи -

пиян, в мухмурлук.

 

И всяка мъничка гнида

ще израстне в подлец.

Тя за себе си зида

най-луксозн дворец.

 

И кога господарят

намигне от пищения трон,

ще скочи глашатаят

от почернелия клон.

 

Ще изближе всяка тръпка,

подметките ще лъсне

и блаженната му трътка

С масло ще пръсне.

 

Но днес и утре за нас

са извор на борческа страст!

Непосилни чувства за вас!

Мръвки опити от власт.

 

Знайте знатни въшки,

предатели проклети,

с акъл башибозушки

и убийци на поети -

 

Надигне ли ръка

някоя порочна сила

със загладена куртка,

отвътре твар изгнила.

 

Ще усети пропастта

С масата задружна

ще потъне в яростта

и ще стане ненужна!

© Стоян Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??