20.12.2011 г., 13:30 ч.

Сърцата не - главите са корави 

  Поезия
1058 0 3

Живеем в свят  просторен и обятен,
но тровят ни  го със пошло изобилие
от  договори, дългове и кризи;
и  парещата жажда за мангизи
се изразява в страх или насилие...

А иначе са всички "демократи".

Живеем в бит за първа непотреба,
съставен от безмислени покупки,
създадени единствено с идеята -
да се развалят в срок - това не е ли то
онова, за дето бачкаш чак до счупване?...

И в найлон продават даже хлеба.


Да питам ли: "Народе, докога бе",
щом нàрода едно си бае - знайното:
"с пари в живота всичко се купува"
и  после на щастлив човек преструва се;
и  в алкохола дави мъка  байното...

Сърцата не -ГЛАВИТЕ са корави!

 

 

© Кирил Ценев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??