Живеем в свят просторен и обятен,
но тровят ни го със пошло изобилие
от договори, дългове и кризи;
и парещата жажда за мангизи
се изразява в страх или насилие...
А иначе са всички "демократи".
Живеем в бит за първа непотреба,
съставен от безмислени покупки,
създадени единствено с идеята -
да се развалят в срок - това не е ли то
онова, за дето бачкаш чак до счупване?...
И в найлон продават даже хлеба.
Да питам ли: "Народе, докога бе",
щом нàрода едно си бае - знайното:
"с пари в живота всичко се купува"
и после на щастлив човек преструва се;
и в алкохола дави мъка байното...
Сърцата не -ГЛАВИТЕ са корави!
© Кирил Ценев All rights reserved.