21.08.2009 г., 22:53 ч.

Сърце 

  Поезия » Друга
670 0 18

 

Сърце

 

Сърцето - Дом за хора, Стряха за слова,

Заслон за проза и Гнездо накрай света.

Край него всичко е невидимо, безкрайно,

лъчисто, всепрогледно, всеотдайно,

а в него аритмично пулсът скрива

неразгаданите мечти на Божията крива.

Не знае прави пътища към Синевата,

не помни смисъла на Самотата,

затуй ще те помоли с обич неотпита -

с ръка напред да му търкулнеш

парче (поне парче) от  Житената пита.

Изгуби ли се, приюти го до вратата,

на границата между двата свята.

 

 

Посвещавам на Виолета Томова-Wali за таланта и да обича Човека в другите 

 

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??