3.07.2014 г., 14:38 ч.

Сърце и разум 

  Поезия
390 0 3

Този път не искам да слушам сърцето.

А разумът строго каза: поспри.

Знаеш, че не е до колене морето.

Да се давиш ли искаш? Тогава иди!

 

Две красиви очи не правят жената.

Красивите думи те направиха мек.

Усети ли в ритъм да ви бият сърцата?

Жена ли ти е нужна или Човек?

 

Хвърляш се в тъмното. В много мътна вода.

А провери ли колко камъни има там?

И най- малкия може да сцепи тази глава.

А ако има и някой много голям?

 

Не. Този път няма да слушам сърцето.

Затова е разумен човекът, нали?

Разум ли казах? Този път го пропускам.

Защото сърцето толкова много боли!

© Ник Желев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • разум и сърце. две крайности. лутаме се между тях.
    животът си тече. харесах.
  • Истината е по средата
  • Някъде между Сърцето /емоцията, Душата/
    и Разума, като теглиш чертата,
    истината се намира ...
    Остави Интуицията да решава този път ипътя да избира!
    Поздрав за стиха!
Предложения
: ??:??