13.05.2015 г., 20:42 ч.

Сърцето ми е спрял часовник 

  Поезия » Друга
639 0 17

Сърцето ми е спрял будилник,

а вените ми, мъртви магистрали,

напразно търся ангела - закрилник...

Дали и той за мене не забрави?

 

Във черепа ми мозъка е липса

с която някак свикнах да живея...

Седя пред телевизора и ям си чипса,

отдавна съм забравил май да пея...

 

Така ми е добре, дори не страдам,

е, също... радоста съм я забравил...

Пълзя ли, няма как да падам,

човешкото отдавна съм удавил...

 

       *****

 

Сърцето ми е спрял часовник,

а аз съм кукла, със пълнеж парцален.

Пазачи нямам, но отдавна съм затворник

и уважават ме... защото съм нормален...

 

14.12.2014

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??