7.06.2019 г., 7:21 ч.  

Със всекиго на дълъг път не тръгвам 

  Поезия » Друга
562 7 7

Приятелите лесно преброявам.

Достатъчно е да се спъна само.

Едните безучастно отминават.

Помагат истинските. Няма драма.

 

На думи те са много пестеливи.

Натруфената фраза им е чужда.

Безценни са, макар и мълчаливи!

До мене са, когато имам нужда!

 

Със всекиго на дълъг път не тръгвам.

Фалшивите в беда ще ме оставят.

А върхове с приятелите сбъдвам.

Те моето богатство представляват!...

© Роберт Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??