22.09.2019 г., 0:58 ч.

Същност 

  Поезия
108 1 2

СЪЩНОСТ

 

Била ли си, или не си била?
Съществуваш ли, или те няма?
Прекъсната, сърдечната следа
ще сложи край на малка драма...

 

Вино се разлива по гръдтта ти -
помен тъжно-смешен... без сълзи.
Освободен, от някъде глъсът ти
пустинно, пясъчно се сипе и ехти...

 

Гаснат свещите от вятъра, дъжда.
Събират ги на куп и ги оплитат.
Сливат се мечтите ти в една мечта -
безвъзвратно с ехото отлитат...

 

Това мираж е, далечен, за забрава,
че някога, в миналото, ти си бил
и всичко скъпо в нищото остава,
дори върха... да си осъществил.

 

Но не... била си, си, и ще бъдеш!
Нищо в пространството не се губи.
На земята своето Аз ще съзреш. -
Пее песен на генните ти струни...

 

21 09 2019

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??