7.10.2023 г., 18:40 ч.

Също като мен 

  Поезия » Пейзажна, Философска
165 3 4

Рижавата есен скрита сред тревите,
тихичко замете летните следи.
Нищо не остана вече от преди,
само палав вятър - щур и любопитен.

 

Хитро, по лисичи свряна сред полята,
даже, че е есен никак не личи,
с остричка муцунка, с палави очи,
рухото на лято весело намята.

 

Ала я издава сутрин, а и нощем,
северният вятър зъзнещо студен,
нека се преструва. Също като мен...
Още ни е лятно и сме млади... Още...

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??