4.07.2007 г., 10:28 ч.

Същото ( Гурбет) 

  Поезия
641 0 14

Същото

Заспивам, от нерви упоен,
преди зората. Все е същото.
Чувствам те, мой сън свещен,
но е пусто леглото до мен.
И не е същото.

Пишем си всеки ден.
Знам какво се случва вкъщи.
Радвам ти се. Ти на мен.
Целувам те,
но не е същото.

Всяка събота чувам гласа ти.
Почти те докосвам по жицата.
Облъхва ме отвред обичта ти,
прегръщам те,
но не е същото.

Завръщам се при теб уморен.
Посрещаш ме - птичка, пърхаща.
Нехаейки, че и утре е ден -
осъмваме...
И сме си същите.

31 Декември 2002, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??