2.02.2022 г., 2:13 ч.

Съставките за щастие са тайна 

  Поезия » Философска
480 10 20

 

Невидимата част на всеки празник

не са блестящи чаши с гръмки тостове.

Нито блюдата украсили масата.

Ни сменящите се лица на гостите.

 

Невидимата част на всеки празник

в албумите от снимки не присъства.

Неуловима като повей вятърен

в небето дреха облачна разкъсал.

 

Невидимата част на всеки празник -

предчувствие за вино в зрънце грозде.

Букет очакване, усмивки, аромати

все още непревърнали се в спомени.

 

Невидимата част на всеки празник.

(Рецептата я знае всяка фея)

Съставките за щастие са тайна.

Аз цял живот се чувствам част от нея.

 

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Съставките за щастие? Усмивка,
една любов, ала "родена с риза"
и ориста, горчива, или пивка,
поет да си. И до звездите близо.
В очите на дете почуда синя, ...
  264  12 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??