4.01.2023 г., 22:20 ч.

Сътворение 

  Поезия » Гражданска
198 1 3

 

Когато Господ е създал света,
разтворил е душата си широко,
разчупил е каприза на леда
и е разпалил огъня дълбоко.

 

Изваял е от нищото простор
от приказна природа и пейзажи.
Добавил е магическия взор
на живите и непорочни стражи.

 

Дарил ни е с безкраен хоризонт
и вечен, незагасващ жизнен трепет.
Показал ни е дяволския фронт 
и полета на ангелския лебед.

 

Когато Господ гледал към света
не мерил със везните правотата,
а търсил доблестта на съвестта,
за да предпази от гнева душата...

 

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??