Нощ. Прокоба.
Демони играят.
Сенките пролазват
в призрачна мъгла,
със съскащ шепот
нещастия витаят,
своя плащ разстила
Черната съдба.
Сърцата тръпнат,
страх избива,
бледостта дошла
едва прикрива
на устните треперещи
гласа.
Демони омразни!
Кой ви праща?
Съдба? Превърнала във образ
сторени злини
или Съвестта пробудена
мозъка разяжда,
за греховете наши
дали ще ни прости?
Септември, 2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени