8.04.2020 г., 16:58 ч.

Съвестен гражданин 

  Поезия » Гражданска
460 1 4

СЪВЕСТЕН ГРАЖДАНИН

 

Тихият шепот на стария фризер

И гневния рев на казанчето в нужника

Са от малкото звуци, които задружно,

От първите ранни зори чак до призори,

Като бездушни червени доносници –

Чувам спокойно край мен да се носят.

 

Шепот и рев, и въпроси нечути –

Даже от никой дори незададени,

И празни души и глави, и площади.

И месии – платени със чужди валути;

С твърда, с желязна ръка разпореждат

За новия ред в овехтяла одежда…

 

Може би страшна война е това

И да бъдем послушни ще трябва да свикнем,

Нека тогава задружно да викнем

Горди, Достойни, Свирепи слова:

„Слава на Вожда ни Генералисимус!

ДОЛУ, ненужна ни днес независимост!“

 

И пак чувам спокойно край мен да се носят –

Като бездушни червени доносници,

От първите ранни зори чак до призори;

Все тъй другари добри и задружни –

Гневният рев на казанчето в нужника

И тихият шепот на стария фризер.

© Раммадан Л.К. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??