(из цикъла "Вицове в рими")
Обувката кристална, Пепеляшка –
позната още в модните среди
под псевдонима Алекс или Сашка –
изхлузи от крачето и, преди
на „принца” да я върне, каза: „Бяла
за сватбата ми роклята ще бъде!
Нали спечелих!”. „Не, четвъртфинала
спечели, мила! Крайната присъда
след следващите турове от мене
ще чуеш… до тогава, скъпа Сашка,
в полуфинал ще мериш сутиени,
а на финала – прашки и… без прашки!”
© Ангел Веселинов Всички права запазени
Да са светли празниците ви!