30.03.2016 г., 18:57 ч.

Създадена да свети 

  Поезия » Друга
300 0 2

Избра ме в тъмнината като свещ
непалена, несветеща, самотна.
Запали ме, та с пламъка горещ
да сгрея аз душа сиротна.

Създаде ме като светило, като пламък,
за да се топли и огрява всеки мрак,
за да смекча най-твърдото сърце от камък,
да разтопя гнева, натрупан като сняг.

Нарече ме и мила, и възлюбена,
от мъртва ме събуди към живот.
Осмисли дните ми отрудени,
отрупа ме като дърво със плод.

Жена – това е мойто име.
Жена – създадена да слави Бога.
Да, Господи, от Себе Си роди ме,
със Теб да светя ярко аз да мога!


© Галина Пенева Всички права запазени

Във връзка с празника Благовещение, макар и позакъснял - поздрав за всички жени, които искат да светят с Божествена светлина.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??