27.08.2008 г., 18:17 ч.

Тайна 

  Поезия » Любовна
803 0 20
 

Дано съдбата бъде благосклонна

и след години да ми позволи

да ти разкрия ролята лъжовна,

която бъдещето ни разби.

 

Не мога да живея с тази тайна

и да я нося вечно до смъртта,

да ме преследва вещица незнайна

и да възкръсва чак до старостта.

 

Дано отново някога те срещна,

за да ти кажа с клюмнала глава,

че моята душа пред теб е грешна

и цял живот се къпе във вина.

 

Когато хвърлих пръстена годежен

не знаех, че очаквам дъщеря

и че светът коварен и наежен

понякога препъва любовта.

 

За нищо нямам право да те моля,

ала едно ще кажа на света:

,,Човекът носи тежката неволя,

но никога не губи любовта!"

 

© Наташа Басарова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??