8.01.2010 г., 11:32 ч.

Тайната на бамбуковата къща за чай 

  Поезия » Друга
833 0 11
като пускаш реките
да плуват из нарисуваните небеса
разбъркай следите си вързани на възел
и в кутия за писане
дръж чай
достатъчно изсушен
достатъчно черен
да напишеш с него останалата част
от света
портрета на стената
усмивките зад третата врата
прашинките сълзи
падащи от златните ти мигли
раздели на  дълги отсъствия разказаното
обели ябълка от едната ù страна
зачертай излишното
мислите
здравия разум
и пий десет глътки преди събуждане
разстоянието между
дъжд и чай
е само оранжево
в което никога не си пътувал
а къщата на тайните
ще спи в  очи на  пътник
в който ще оставиш себе си
добър на тръгване
добър на нямане
когато пуснеш реките да поплуват
в следите си завързани на възел

© Зорница Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??