12.09.2019 г., 7:50 ч.

Тайната на скулптора 

  Поезия » Гражданска
388 1 0

 

По лицето ти, сякаш скулптор изрязал,
бръчици малки, с вълшебно длето.
Където животът сърцето белязал,
по пътя от болка до силна любов.

 

И скулпторът тръгнал по тези пътеки,
спъвал се в камък, вървял по ръба.
И стигнал до там, където не всеки
е стигал, до твоята чиста и нежна душа.

 

Щом я погледнал, безумно се влюбил,
забравил за буря, вятър и мраз.
Целунал те и длетото изгубил,
ти си любима, а скулпторът аз.

 

 

Явор Перфанов
11.09.2019 г.
Г. Оряховица

© Явор Перфанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??