ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ
Останах в плен на тайната вечеря.
Не бях на нея Юда, ни Христос.
Със хората познат съм не от вчера.
Сега приеха ме за близък гост.
Надпиваха се чашите във мрака -
вино и светкавица се сляха.
Навън от вина нощта заплака.
Надеждите в тази нощ умряха.
Замерваха ни вчерашни въпроси –
предаван бях и аз, като Христос.
От Юда не исках милост да изпрося.
Обещах, като Христос да тръгна бос.
Навън нощта е преминала.
Стоиме със замрежени очи,
любовта в омраза е застинала.
… Христос и Юда. Кой е? Не личи.
© Мимо Николов Всички права запазени