28.04.2018 г., 20:51 ч.

Тайно оброчище 

  Поезия » Философска
430 3 13

Като някакво копче във гърлото

невъзможни са за преглъщане

на живота мечтите опърлени,

от които сега се завръщам.

 

Оцеляла е само копривата,

още жули петите на делника.

Аз повдигам поли самодивени

и вървя през тринайсети. Петък е.

 

Скрита в някакво тайно оброчище,

омагьосвам на пулса жуженето

и, когато отново подскочи,

ще разцъфне за сбъдване времето.

 

27.04.2018

© Мария Панайотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??