22.10.2015 г., 11:28 ч.

Така избирам 

  Поезия
352 0 2

Очите ми блестят като слънца
и тъмни мисли гонят от душата.
Пътеката пред мене е съдба,
зад мен ухаят на любов цветята.


Мама и България ме мислят
и знаят,  че в сърцето ми са те.
С чувствата си листите изписвам,
за да покълнат в моето дете.

 

По пътя си, от грешките се уча.
Мъртвите не могат да грешат.
Животът е единственият случай,
даденост веднъж за този свят.

 

Не искам в моят да витае злоба,
омраза, мъка, алчност, нелюбов...
Аз да обичам искам и го мога.
За хубаво съм винаги готов.

 

Достигна ли последната си спирка,
с аплодисменти нека сляза там.
Човекът може с всичко да привикне,
но пътя си избира всеки сам.

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мъдро и силно,изпълнено с истини!Поздравления!
  • "Мама и България ме мислят
    и знаят, че в сърцето ми са те.
    С чувствата си листите изписвам,
    за да покълнат в моето дете."

    Заради такива стихотворения като твоето си заслужава регистрацията в сайта! Много добро! Поздравления!
Предложения
: ??:??