3.09.2010 г., 6:43 ч.

Такъв е животът 

  Поезия » Философска
860 0 1

Ето го самотното дърво на хълма –

корените са вековни, короната – зелено-пъстра,

а под него пак златисто-плодородни

нивята смеят се и обгръщат го в милувка.

 

Душата му е чиста – не познава тя поквара,

но ето, че отново зима се задава –

ще остане голо пред природните стихии,

ще се кланя до земята през нощите безсънни.

 

А напролет пак листа ще го осеят,

ще се бори слънцето във всяка гънка да проникне

и когато птички свият там дома си,

една-единствена сълзичка ще отрони.

 

А когато сякаш по жарава стъпваш,

суша бавно почва да убива,

тогава то за малко дъжд ще се помоли,

да нахрани свойте рожби сред листата.

 

Ето есен идва с пълна сила,

под него пак килим ще стане от короната красива,

скоро пак ще почнат тез вихрушки,

а после всичко почва отначало!

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добре де, само аз ли очаквам в поезията да има поне някаква емоция?
    Ех, Росинанте, верни ми друже, не ми изяждай тревата... ъъъ, главата... ъъъ, дървесата... че от икебана ги бОли...
Предложения
: ??:??