6.11.2016 г., 18:11 ч.  

Талант 

  Поезия » Философска
859 2 1

 

 

                                         Талант

 

                      Как можеш от таланта да откраднеш,

                      дори и мъничко, едно парче,

                      във джоба да го скриеш и избягаш,

                      без никой за това да разбере.

 

                      Не можеш част от Слънцето да скриеш,

                      във шепите на двете си ръце.

                      или Луната с кърпа да покриеш,

                      нехайно спяща в звездното небе.

 

                      Ний  мислиме, човеците, че много,

                      защо не, всичко можеме на този свят,

                      а всъщност малко дадено ни е от Бога,

                      да го направим  просто, без да ни е яд.

 

                      А за таланта – Времето ще каже,

                      то съдник е неумолим,

                      и ако трябва строго ще накаже,

                     за всичките ни грехове, Амин!

 

                     06.11.2016 г.

© Христо Паничаров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??