6.09.2018 г., 13:55 ч.

Танц 

  Поезия » Друга
202 0 1

Завъртя ни животът във танц

на високото било от грижи.

Своенравен, взискателен франц,

сменя бързо мелодия, стъпки.

 

На ухото ни нещо говори

и ни стиска здраво в ръце.

От гласът му побиват ни тръпки,

във тревога е нашто сърце.

 

Уж улегнал и мъдър партньор,

а настъпва ни често по пръста.

Цели в пот все виждаме зор

да направим маневра чевръста.

 

И танцуваме танц без покана

на житейският хребет висок.

Персонажи в собствена драма,

режисьорът - намръщен и строг.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??