Завъртя ни животът във танц
на високото било от грижи.
Своенравен, взискателен франц,
сменя бързо мелодия, стъпки.
На ухото ни нещо говори
и ни стиска здраво в ръце.
От гласът му побиват ни тръпки,
във тревога е нашто сърце.
Уж улегнал и мъдър партньор,
а настъпва ни често по пръста.
Цели в пот все виждаме зор
да направим маневра чевръста.
И танцуваме танц без покана
на житейският хребет висок.
Персонажи в собствена драма,
режисьорът - намръщен и строг.
© Хари Спасов All rights reserved.