30.01.2022 г., 15:14 ч.  

Танцът на тубифекса 

  Поезия
285 3 2

Във водата на топка събрани.

Малки червеи лудо танцуват.

Чувстват себе си богоизбрани

и сред страсти те съществуват.

 

Всеки вижда, че той е различен.

В тази розова, слята пихтия.

Там животът протича безличен.

Смисъл мога ли аз да открия.

 

Те са сплетени, всеки се бори,

да е горе над купчина други.

Той щастлив е и много говори.

Само думи, дали и разбра ги.

 

Вътре в тази притисната маса.

Някой тихо, безславно умира.

А  мечтите заключени в каса,

код за нея се трудно намира.

 

Там над малката локва живот.

Капе свише прекрасна прохлада.

Въздух свеж е за гърчещ се скот.

Бог му дава и тази награда.

 

Всеки червей роден е сред кал.

С нея пълен той съществува.

Тъй копнежи кафяви създал,

там в помията сам да лудува.

 

Да погледаш сред бистра вода.

Танцът техен е чиста магия.

Но да видиш червей с крила,

туй химера е, вече откри я.

© Гедеон Всички права запазени

Ред картини излизат наяве,
все се питам какво ме измъчва
в този град мълчалив, стародавен
няма шум, шумотевица, глъчка,
много тих ми звучи карнавалът, ...
  368  10  21 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??