Jan 30, 2022, 3:14 PM  

Танцът на тубифекса 

  Poetry
286 3 2

Във водата на топка събрани.

Малки червеи лудо танцуват.

Чувстват себе си богоизбрани

и сред страсти те съществуват.

 

Всеки вижда, че той е различен.

В тази розова, слята пихтия.

Там животът протича безличен.

Смисъл мога ли аз да открия.

 

Те са сплетени, всеки се бори,

да е горе над купчина други.

Той щастлив е и много говори.

Само думи, дали и разбра ги.

 

Вътре в тази притисната маса.

Някой тихо, безславно умира.

А  мечтите заключени в каса,

код за нея се трудно намира.

 

Там над малката локва живот.

Капе свише прекрасна прохлада.

Въздух свеж е за гърчещ се скот.

Бог му дава и тази награда.

 

Всеки червей роден е сред кал.

С нея пълен той съществува.

Тъй копнежи кафяви създал,

там в помията сам да лудува.

 

Да погледаш сред бистра вода.

Танцът техен е чиста магия.

Но да видиш червей с крила,

туй химера е, вече откри я.

© Гедеон All rights reserved.

Ред картини излизат наяве,
все се питам какво ме измъчва
в този град мълчалив, стародавен
няма шум, шумотевица, глъчка,
много тих ми звучи карнавалът, ...
  368  10  21 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??