смокини в парка –
сенчици в хладината,
бълват аромат
през прозореца мокър –
сладко в къща за гости
***
слънчогледите,
избухнали внезапно,
прегръщат нощта –
изгубени в мрака деца,
спи реката през юни
© Валентина Йотова Всички права запазени