26.06.2013 г., 8:03 ч.

Тая Лудост красива- Живота... 

  Поезия » Философска
477 0 3

Тая Лудост красива- Живота...

 

Пред мен като път се извива

тая Лудост красива- Живота

и Душата ми мами с игрива

мелодия: нота по нота

 

от песен далечна, която

е с дъх на озон във тревите-

полегнали ниско от Вятъра,

полегнали, но не превити...

 

Примамна Безкрайност ме грабва,

усещам подем за летене,

а нещо ми шепне, че трябва:

да слея Пространство и Време!..

 

... С въпроси разнищвам небето,

гласът ми кънти из ефира,

но знам, че не може Човекът:

Боговете си сам да избира!..

 

Коста Качев

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??