19.05.2008 г., 11:18 ч.

Тази нощ 

  Поезия » Любовна
782 0 24
Като струна
на тънка извивка
е луната,
изникнала в бяло.
Полунощ е.
Тихата музика
на звездите
ме гали,
но вяло.
Струнно-звездно небе
ме гадае
изпод пръсти
на ноти заглъхнали,
неувяхващо чувство
в сърцето ридае
с пеперудени-тръпнещи сълзи.
Тази нощ
в своите длани
е свила
на душата ми
светлия залък,
и прехлъцваща в ритъм
е скрила
онзи звездно-сияен зачатък.
 

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??