3.01.2020 г., 23:12 ч.

Тази нощ 

  Поезия » Любовна
1074 1 3

Ще бъде нощ и ще е хубава

тъй нежно сгушена в дъжда

и в капчиците тихичко загледана

ще чакам кадифената ръка,

а тя ще ме докосне като пламъче

ще запечата в кожата мига

а как е истинско, макар и зная, че

ще свърши неусетно и нощта.

Но тази нощ ще бъде пурпурна,

зад хоризонта слънцето ще спи

ще гаснат бавничко звездите й,

да тлеят в най-омайните очи.

И ще ухаеш силно, преродено

ще пия жадно чистотата и мира

и често ще те назовавам

да чуя своята молитва във гласа.

Ще те изрисувам от хартия,

прелиствайки, и все не ще ти стига

и щом последна страница откъсна

ще те пусна сам да си отидеш.

 

 

© Петя Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??