25.12.2006 г., 8:04 ч.

ТАЗИ НОЩ, ТАКА РАЗЛИЧНА 

  Поезия
614 0 8
Тази нощ при нас дойде доброто,
спусна се невидимо и тайно,
сякаш ми шепнеше в ухото,
колко любовта му е безкрайна.

Тази нощ една звезда сияйна,
прати мир и топлина у всеки дом.
С Божие присъствие незнайно,
утеши светът от тъжния му стон.

И тогава вкусихме от хляба,
символ за това, че днес сме живи.
И от виното отпихме със наслада,
с пожелание да сме щастливи.

Пламъкът от свещи озари ни,
старите икони оживяха,
молитвената сила порази ни,
ангели над нас отново бдяха.

Пътят ни, по който ще вървиме,
нека винаги да бъде светъл
и любов на други ще дариме,
щом Исус за нас се е обрекъл.

© Даниел Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??