26.10.2011 г., 16:59 ч.

Тази нощ те обичам 

  Поезия » Любовна
1040 0 6

Тази нощ те обичам и сякаш

полудяла е зимата вън,

иска скришно да влезе във стаята,

между нас да заспи зимен сън...

 

Аз обаче я мразя и силата

на очите ми пак я топи.

Тая нощ те обичам и сякаш

плачат хиляди зимни очи.

 

Ти ми вярваш, очакваме пролет.

Чучулиги да пеят с глас.

Тая нощ те обичам и сякаш

ще запеят звездите над нас.

 

Колко просто, почти ежедневно

те обичам. Обичам. Обичам.

Тая нощ... цял живот, без остатък.

Посттъгуване сюр-романтично...

 

И когато изпъстри ни есен,

посребри ни безпътна мъгла,

тая нощ, преродена във спомен,

ще ни гледа от наш’те деца.

© Евгения Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??