Даже девет небета не могат
да те скрият от мен. Аз те имам.
И е сладостно-тръпна тревога -
да наричам света с твойто име.
Тази обич е много различна
и е дар за достойни избраници:
който може така да обича,
ще прескочи над връх и над граница.
Не виня ни съдба, ни орисница,
не се крия в черупка на орех.
Нека други измислени истини
да си търсят признание Горе.
Аз не вярвам в Отвъдно прераждане -
тук те срещнах и тук те живея.
Всяка стъпка към теб ми е празник.
И без глас, и без ноти те пея.
© Елица Ангелова Всички права запазени
Благодаря ви, Момичета!