18.05.2019 г., 4:01 ч.

Тази вечер залезът 

  Поезия
149 1 1
ТАЗИ ВЕЧЕР ЗАЛЕЗЪТ

/по идея от снимката на Елена Петрова/

 

Тази вечер залезът е въображаема магия.

Танц фееричен танцуват светлинни лъчи

с облаци бели и черни в мимолетна стихия.

Възбудено, сърцето ми в гърдите тупти!

 

Тича сърцето ти в златото на небесната шир.

Аз препускам с моята духовна колесница.

Да го настигна искам, но не дават ми мира

озъбени вълци, смеещи се хиени – глутници.

 

Облаци бързат да ни потопят в тъмнината си.

Но ние с теб, моя любов, ще ги надиграем,

защото знаем, колко Вяра имаме в сърцата си.

И в тъмното... с докосване ще се разпознаем...

 

16 05 2019

 

 

 

© Надежда Борисова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??