Тебе господ те наказа
да обичаш чрез омраза
и затуй си уморена
от обичане различно,
чувствайки се състарена,
а това е неприлично,
че обкичваш с позлата
любовта си “непозната”.
Ти говориш поетично -
много мило и лирично
за колебливия крадец,
правещ се на зъл, навъсен,
който, в малкия градец
броди в час потаен, късен,
когато нрава ти игрив
ще приеме госта похотлив.
© Валери Рибаров Всички права запазени