24.11.2019 г., 23:18 ч.

Тежко е 

  Поезия » За деца, Друга
256 1 0

Децата ни мили,

трябва да са щастливи 

За това се борим... 

И винаги спорим 

С държавата и себе си дори

Как и кой законите ще промени!

Много ме боли за това

че бягат децата от страната ..... 

Остават родители приятели, деца

Само да не живеят в нищета! 

Народа наш търпи... 

Всякакви девотий... 

Високи данъци и такси.. 

Много ниски заплати... 

До кога се питам ще е така

Има ли светлина в тунела... 

Ще се оправи ли това

Ще заработи ли държавната система... 

Явно не... Явно е ще се краде!

Който има, иска повече.... 

Който няма, не се и надява 😑

Жалко е всичко това!

Престъпността е назряла

Измамите са факт!

Убицийте свободни

Живеем в пълен мрак!

Това ли искаме?

Това ли целим?

Защо още стискаме? 

Защо си вредим? 

Ние народа трябва да се променим! 

Да не затваряме и мълчим! 

Всичко трябва да се промени!!!! 

 

© Йорданка Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??