Набутаха ни в турски чехъл.
Ще ни нахлюпят скоро и със фес.
А той, подлецът, лесно би излъгал
обезверения и гладен пес.
С едно предизборно кебапче
и лимонада в тежка мараня.
Избраните превръщат се в палачи.
(Сече се лесно сведена глава)
Ти дърпай ралото, Народе.
На къра, с ослепените надежди.
Отминалото време ни спохожда,
времето на къшей хляб и леща.
© Деян Димитров Всички права запазени
и аз ги пишех га бях млад
и вьздьржан но имаше преврат
и май станах ся брадат