3.07.2007 г., 9:48 ч.

"Телефонни" неволи (Гурбет) 

  Поезия
666 0 11

"Мразя телефонни секретари!"
Зоя

"Телефонни" неволи

Вдигаш слушалката - дава: "Заета".
Или пък - гласова поща...
Как да говориш, щом те посреща
машина?... Дали не е в нета?

Вдигаш слушалката -"Ето ме! Здрасти!
Чакам те цяла вечност..."
Едва ли му пука. Чуждото щастие -
не влиза в наш'та човечност.

Вдигаш слушалката - пак е заето…
"Да. Кажи след сигнала."
Кой ще те чуе - касета? Прието.
Мразиш ги тез секретари.

Вдигаш слушалката: Ало, услуги...
"Няма такъв абонат!"
Молиш "другарката" - със думи други -
"Супата!" - щом си устат.

Ало, слушалката! Ало, отсреща?
Няма ли Хора? А, Брат?
Там, посред жицата - шепне си нещо -
сврял се е целият свят...

Вдигам слушалката...

29 Декември 2002, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??