30.07.2009 г., 13:32 ч.

Tемпературни колебания 

  Поезия
1080 0 8

Заключена в двореца на скръбта си
забравяш, че си там от векове
и бягаш от реалността сурова,
все бродейки из нереални светове.

 

Разчитайки на хорската суетност,
колекция си правиш от сърца.
Но нямаш смелост даже да погледнеш,
какво се крие в мъжката душа.

 

Не ти се сърдя, нито се присмивам.
Студът сковал е всичко вътре в теб.

 

Но знай, температурите на две взаимодействащи тела
стремят се винаги към изравняване на стойността!

 

                       *             *              *

 

                                               На вдовицата на Хектор!

© Георги Митренов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??