8.09.2013 г., 15:53 ч.

Теория за относителност 

  Поезия
757 0 11

ТЕОРИЯ ЗА ОТНОСИТЕЛНОСТ

 

Колко е хубаво някоя вечер,

без да почука, обич да дойде на гости.

Скуката хуква ужким небрежно,

а всъщност подплашена, грешна и пошла.

 

Луната усеща и идва, и каца

досущ на перваза на твоя помръкнал прозорец,

пристъпва в сърцето ти светла и важна,

лекува му язвите, с нежност го топли.

 

Ангелски химни огласят трапезата,

край която шепти на огнището древно гласът на децата ти –

безсилно въздъхва отчаяно времето,

че от земната обич е много по-кратко.

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??