11.08.2012 г., 14:25 ч.

Терзания 

  Поезия » Гражданска
491 0 0

         

                Терзания.

               

                Молитва.

 

Кажи ми, мили Боже,

            от Лошотията си

                       как да се опазя?

Щом живея във държава

                                със народ,

от Съдбата си,

            напомпан със омраза...

 

 

               Партньорство.

 

Ще живеем във пазарна икономика,

               и ще се будалкаме без срам!

Във Болниците ще се лекуваме

                                                "по план"!

Това е то, със Здравна каса

            да седнеш

                           на една и съща маса...

 

 

                   Какво съм аз ?

 

Частица от Народ - Жертва

на най-коварната манипулация!

Скалъпена от "Партията-майка"

"Посттотаритарна Демокрация".

В която всичко тъне

в измами, във пороци и злини!

                                  Навред вони...

 

 

    Мосю Юго, елате в Горчивария!

 

"Клетниците" Кризата заплащат

                със живота си!

                           И потъват в гроба!

Престъпниците пълнят джоба...

И всеки "справедливо" получава

                         Мизата на Кризата...

 

 

              Силата на Порока.

 

На пенсионерите даряваме,

             със уважение,

                           по някоя парица...

          За хляб, водица и солчица...

Да не жадуват и да не гладуват 

        и "Герберите" да не псуват...

 

Получи си бай Кольо парицата,

          ала забрави за солчицата!

Знаеше си от Адам урока,

най-напред да задоволи порока!

И той, като повечето си другари,

         даде парицата си за цигари...

 

 

                     Загадка

 

Държава, във която 

   всеки почтен човек страда 

повече от грешниците в ада!

Моля ви, кажете ми коя е тя,

                     за да я запаметя...

 

 

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??