23.09.2021 г., 8:28 ч.

Тез хора от целувки не разбират 

  Поезия » За деца
561 4 13

 

- Целувка?  До довечера почакай -

сестра ми шепне нежно в телефона си.

А после тананика замечтано

поглеждайки на често към часовника.

 

- Момиченце, кажи му, не внимава ли,

целувка от юмрука ми го чака. -

Сърдито тате пръста си размахва

и тутакси  разплаква мойта кака.

 

-Забравил си – обажда се и мама -

когато бяхме с тебе луди - млади.

С целувка по ръката на баща ми

поиска на късмет да ти се падна.

 

- Я тихо там, че почва сериала

„Целувката на младата графиня”-

и баба ми потапя се изцяло

на телевизора в поредната магия.

 

Тез` хора от целувки не разбират.

Все глупости в главите им витаят.

Но ако почна с тях да се препирам

не знам къде ще му излезе края.

 

А утре сутрин, щом настане светло,

в кварталната сладкарница ще вляза.

Там цял поднос целувки разноцветни

ще си поръчам и ще ги излапам.

 

© Дочка Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Любимите детски лакомства »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??