16.01.2019 г., 13:21 ч.

Ти 

  Поезия » Любовна
1005 3 11

Ти, жена на очите ми свити,
от солена сълза се роди,
закачи и звезда на гърдите,
на големите сини вълни.

 

Ти развя пред лицето ми смело
красотата на хиляди дни...
Но дали от росата си плела
за дъгата ефирни коси?

 

Ти разкри и обикна момчето,
и изникна в сърцето лице...
Аз подвикнах през гръб на морето:
„Забрави, че е твоя, море!“.

 

Ти, следа на желана богиня,
ме изплака в съня на света.
Обетована вечност без име,
се подписа в душата: Жена...

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??