1.06.2024 г., 19:35 ч.

Ти и кармата 

  Поезия » Друга
110 0 1

Безмилостната карма ще те пита:

"Защо със самочувствие на крал

и с добродетел, в шепичката свита,

тъй празно, безполезно си живял?

 

Програма в тебе трябва да заложа -

как изпитание да понесеш.

Защо така направено е, Боже -

приживе още някой да е леш?

 

В живота следващ най ще ти отива

за друг да правиш стела от гранит,

на теб - низвергнат - все да ти е криво,

да тънеш в сив, еднообразен бит."

© Владимир Костов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Буриме »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е добро!
    Успех!
Предложения
: ??:??