Jun 1, 2024, 7:35 PM

Ти и кармата 

  Poetry » Other
126 0 1

Безмилостната карма ще те пита:

"Защо със самочувствие на крал

и с добродетел, в шепичката свита,

тъй празно, безполезно си живял?

 

Програма в тебе трябва да заложа -

как изпитание да понесеш.

Защо така направено е, Боже -

приживе още някой да е леш?

 

В живота следващ най ще ти отива

за друг да правиш стела от гранит,

на теб - низвергнат - все да ти е криво,

да тънеш в сив, еднообразен бит."

© Владимир Костов All rights reserved.

The work is a contestant:

Буриме »

20 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много е добро!
    Успех!
Random works
: ??:??