12.12.2008 г., 10:56 ч.

Ти или аз 

  Поезия » Друга
754 0 20
 

 

Ти ли днес наруши ми покоя

и затвори със облак небето?

После усърдно донесе пороя

във очите и заплакаха клето.

 

Аз ли измислих твоето име

и понечих лъчи да открадна

по средата на бялата зима,

която от студ беше гладна?

 

Ти ли удари с камък сърцето

и затръшна едната му клапа?

Прилича на детство отнето,

където няма какво да се чака.

 

Аз ли спирах бурно вълните

и разпилях им всичкия пясък,

и се залутах после в горите,

и слушах на тихото крясъка?

 

Ти ли допусна солена мечта?

Аз ли я скрих под палтото?

Горчи, когато се губи следа

и увисва самотно "защото".

 

 

 

 

 

 

 

 

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??