9.03.2010 г., 12:55 ч.

Ти имаш много имена: 

  Поезия » Любовна
1222 0 4

Ти имаш много имена:

сутрин си девойка, обед госпожа,

вечер си незнайно каква.

Събрала във себе си безброй настроения,

сутрин сърдита, обед добра,

вечер си... незнайно каква.

Носиш усмивки, обичаш цветя,

обличаш се в рокля или пола,

даряваш любов, носиш утеха,

и носиш дух и вяра в човека,

ти си обичана, ти си страстно желана,

днес си разплакана, утре засмяна...

Ти имаш много имена:

Ти си цвят, аромат, красота,

руса си или със тъмна коса,

днес ти си сянка, утре съдба,

но най ти приляга име: жена.

© Димитър Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??