21.12.2012 г., 0:13 ч.

Ти ли беше, ти ли беше 

  Поезия » Друга
666 0 6

 

ТИ ЛИ БЕШЕ, ТИ ЛИ БЕШЕ

 

                   По песента на Тончо Русев

 

Ти ли беше, ти ли беше

в младостта като струеше

светлина? А днес в нерада

лъч от спомен е награда.

 

Може би нас ни е нужна

песента да ни събужда

и денят да ни довежда

всеки път една надежда.

 

Ти ли беше до кревата

с дъщеря ни, като плака?

Аз – щастлив баща – люлеех

кошчето и песни пеех.

 

Край пламтящата камина

днес се топлиме двамина

и в косите посребрени

всеки спомен преброен е.

 

Тук писмото от чужбина

аз чета, че внуче имаш.

В полумрака две сълзици

по страните ти се стичат.

 

Ти ли беше, ти ли беше

светъл лъч кога струеше,

а отвън бе залудувал

ароматен цвят на дюля?

 

Вечер спомените нищим

край затоплено огнище

и на теб и мен се струва

детски плач, че се дочува...

 

 

  

 

 

 

 

 

 

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??